Doosvoordeel

Bestellen per fles mogelijk

Gratis verzending vanaf € 85,-

Vragen? Bel voor advies

Alles eigen import

Aranleón El Arbol Tinto BIO 2020

Land

Regio

Druivensoort

Jaar

Doosvoordeel

Ja

Tip

92 punten in Guia Peñin 2014

22,10

Een klassieke stijl Tempranillo uit de regio Utiel-Requena. Zeer smakelijk met tonen van leer en cacao. Elegant van smaak met een aangename zuurgraad. De wijn wentelt zich in mineralen, kersen en geroosterde hazelnoten voordat hij naar beneden afglijdt in een afwerking van balsem en sigarenkist.

De wijn heeft een houtrijping van 12 maanden op Frans eiken vaten ondergaan.

Doosvoordeel vanaf 6 flessen


Beschrijving

Bodega Aranleón in het dorpje Los Marcos, 100 kilometer ten westen van Valencia, is vanaf het jaar 2000 door Maria Sancho en Paco Cotino met veel liefde uitgebouwd van een vervallen schuur tot een karakteristieke en zeer sfeervolle wijnboerderij. Bijzonder is dat de eigenlijke winery 6 meter ondergronds is uitgehouwen.

Alle wijnen zijn vanaf de start volledig en gecertificeerd biologisch, afkomstig van 40 tot zelfs 80 jaar oude stokken en worden gemaakt door oenologe Noemi Arroyo. Autochtone druiven als Bobal, Monastrell, Tempranillo en Macabeo worden tot in perfectie geblend met ‘vreemde’ rassen als Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Sauvignon. De vier percelen wijngaard, in totaal 120 hectare, liggen alle op ruim 700 meter boven zeeniveau. Frisheid gegarandeerd dus in deze hartverwarmende, eerlijke wijnen, die je zeker moet proeven!

Privacy Preference Center