De grootste wijnwinkel van Friesland

Bij Wielinga Dé Wijnwinkel besteden we veel tijd en zorg aan de selectie van onze wijnen. In de grootste wijnwinkel van Friesland, aan de Molenstraat 34 te Leeuwarden, vind je meer dan 500 wijnen, bijna allemaal uit eigen import! Meer dan 300 soorten gedistilleerde dranken en likeuren en ruim 100 verschillende speciaalbieren, waaronder alle Friese streekbieren.

Daarnaast bieden we een grote collectie accessoires aan zoals (wijn-)glazen, karaffen, koelers en kurkentrekkers van merken als Pulltex, Vacuvin, Leopold, Riedel, Rona en we importeren prachtige Italiaanse geschenkdozen.

Wielinga Wijnwinkel
Wielinga De Wijnwinkel

Meer dan een wijnwinkel

Ook als restauranthouder, cateraar, wijnwinkel, slijterij, kaaswinkel, delicatessenzaak of dorpswinkel kun je bij ons terecht. Vraag gerust onze groothandelsprijslijst aan of kom langs voor een goed gesprek.

Omdat wij bijna alle wijnen zelfstandig importeren en bovendien een groothandelsfunctie hebben voor 5 Friese bierbrouwerijen (Bonifatius, Kâld Kletske, Grutte Pier, Brouwdok en Fortuna Vlieland), koop je bij ons tegen scherpe condities.

Door de afspraken die wij hebben met een lokale transporteur en koerier kun je binnen Nederland rekenen op snelle levering, in principe binnen 1 werkdag. De bezorging in Leeuwarden en directe omgeving doen we zelf (same day delivery).

Service is het kernwoord

Service is bij ons het kernwoord en die is persoonlijk. Kleine klanten kennen we niet en wij helpen je dan ook graag bij het bepalen van een mooi wijnassortiment voor je winkel of restaurant of bij het maken van een professionele wijnkaart en ook voor advies op wijn-spijsgebied staan we altijd voor je klaar.

Proeven? Dat kan altijd bij ons!

Dankzij ons Wine By The Glass systeem kun je bij ons altijd vrijblijvend 10 wijnen proeven, op de juiste temperatuur.

We wisselen regelmatig het assortiment in het Wine By The Glass systeem en koppelen daar meestal meteen een mooie winkelaanbieding aan. Je bent van harte welkom!

Kerst- en relatiegeschenken

Wielinga is al jarenlang gespecialiseerd in het verzorgen van Kerst- en relatiegeschenken. In de mooiste verpakkingen, groot of klein, met heerlijke streekkazen, Belgische chocolade of Italiaanse Dolci Baci koekjes erbij. Alles is mogelijk! Kijk voor meer inspiratie en voorbeelden op onze speciale geschenken-pagina.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor onze nieuwe Shopvoucher! Gepersonaliseerd, voorzien van je eigen tekst of logo en voor het bedrag dat je wenst. Twijfel niet, bel of kom langs en we bespreken samen de mogelijkheden. Ook het verzenden kunnen we uiteraard voor je verzorgen.

Dorstlessende ciders!

Naast wijn, speciaalbier, gedistilleerd en accessoires importeren wij ook heerlijke, verfrissende Ciders! The Good Cider komt uit San Sebastian, gelegen in het hart van het Spaanse Baskenland.

De Ciders worden gemaakt van 100% puur sap, dus zonder kunstmatige geur- en smaakstoffen. De puurheid van het Baskenland, gevat in een flesje en dan ook nog glutenvrij, eco-friendly én gecertificeerd vegan! Een must-have, zeker voor de zomer.

Ondergrondse wijnkelder

Onder onze winkel zit een geweldige wijnkelder van bijna 450 m². Hier liggen onze voorraden opgeslagen onder de beste natuurlijke klimaatomstandigheden! Menig wijnboer is er jaloers op, zo werd ons al een paar keer ingefluisterd. In de kelder liggen inmiddels ruim 50.000 flessen opgeslagen en we hebben recent een sfeervol proeflokaal ingericht in de wijnkelder. Heel geschikt voor bijvoorbeeld een wijn-, bier-, of portproeverij of voor vergaderingen op een unieke locatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.