Doosvoordeel

Bestellen per fles mogelijk

Gratis verzending vanaf € 85,-

Vragen? Bel voor advies

Alles eigen import

Bodegas Balbás Ancestral 2019

Land

Regio

Druivensoort

Tip

Lekker bij gegrild en geroosterd vlees, stoofschotels en oude kazen

60,95

Elegante aromatische reeks waarin de fruitige bijdrage van rijpe aardbei en framboos wordt versterkt met aroma’s van kruidnagel en nootmuskaat, theebladeren en wat grafiet. Hij heeft een elegante en zachte houttoets. In de mond is het een diepe, frisse en verfijnde wijn; met een lange afdronk en fluwelen tannines. Als er iets is waardoor deze wijn zich onderscheidt, is het ongetwijfeld het onberispelijke evenwicht tussen elk van zijn componenten.

De oogst, altijd handmatig, stelt ons in staat de eerste selectie druiven in de wijngaard zelf te maken. De druiven arriveren in kisten van 14 kg in ons magazijn, waarmee een lang en zeer delicaat proces begint. We hebben de maceratie overgeslagen, waardoor deze wijn een andere structuur krijgt. Hij zal verder rijpen in de grote Franse eiken Fudres, waar hij zal rusten tot hij in totaal 24 maanden rust, en zo zijn afronding voltooien met dezelfde periode in ons flessenrek. Elk van de stappen van de Ancestral uitwerking is trouw getraceerd volgens het traditionele recept van onze voorouders, de voorgangers van de huidige oorsprongsbenaming.

 

 


Categorieën ,

Beschrijving

Bodegas Balbás is gelegen in het prestigieuze wijngebied Ribera del Duero, een gebied, dat naast de Rioja, de meest mooie rode wijnen van Spanje maakt. De achter-achter kleinzoon Juan Jose Balbás staat inmiddels als 6e generatie aan het roer en was een van de oprichters van de D.O. Ribera del Duero in 1982. Op de 102 hectare wijngaarden van balbás staat voornamelijk Tempranillo aangeplant, maar ook wat Merlot en Cabernet Sauvignon. Er wordt voornamelijk met de hand geoogst. Bodegas Balbás is bevoorrecht want zij bezitten een groot aantal wijngaarden in het gebied die door de hoog aangeschreven Meester van de Wijn, Jancis Robinson, de “Gouden Diamant” van de Ribera del Duero wordt genoemd. Omdat de bodem en het klimaat zulke kwaliteitswijnen produceren. Je begrijpt dus, dat wij trots zijn om deze fantastische wijnen van dit wijnhuis bij ons op de plank te hebben staan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bodegas Balbás Ancestral 2019” te beoordelen

Privacy Preference Center