Doosvoordeel

Bestellen per fles mogelijk

Gratis verzending vanaf € 85,-

Vragen? Bel voor advies

Alles eigen import

Pierre Amadieu “Terroir d’Exception” Muscat De Beaumes De Venise

Land

Regio

Druivensoort

Tip

Aperitief, Foie gras of desserts.

27,10

Deze natuurlijke zoete wijn is gemaakt van 80 jaar oude Muscat stokken van de beste terroirs van Beaumes de Venise. De oogst begint wanneer de druiven beginnen in te drogen. Na de oogst ondergaan de druiven een koude weking, waardoor extra kleur en smaakstoffen worden afgegeven. Hierdoor ontstaat een delicate wijn met nog voldoende frisheid.

De wijn heeft een goudgele kleur, veel vet in de mond zonder zwaarte, intense aroma’s van Muscat worden afgewisseld door lychee, mango, peer en geroosterde amandelen. De afdronk is zeer lang en heeft een goede balans genuanceerd met een zoete frisheid.


Categorieën ,

Beschrijving

De familie Amadieu richtte in 1929 het wijnbedrijf op en beschikt inmiddels over 140 ha wijngaard. Het overgrote deel daarvan is gelegen in en om Gigondas. De wijngaarden liggen op 500 meter hoogte met een westelijke ligging, net buiten de rotsformatie Dentelles de Montmirails. Sinds 1966 is de gemeente opgewaardeerd tot Côtes du Rhône Villages en vanaf 1971 geniet het gebied een eigen herkomstbenaming middels de AOP status.

Privacy Preference Center